Hem » Nyheter » Rising Sun Pictures Utbildning: Joannah Anderson Interview

Rising Sun Pictures Utbildning: Joannah Anderson Interview


Varna mig

Att lära sig att vara professionell.

Adelaide, södra Australien- Rising Sun Pictures Education har fungerat som den gångsten som många unga artister har använt för att göra hoppet från klassrummet till industrin. Joannah Anderson är en. Efter att ha framgångsrikt genomfört RSP / UniSA 12-veckans Graduate Certificate Program i Dynamic Effects and Lighting tidigare i år, har Joannah just landat sitt första jobb som Junior 3D Lighting Artist på Technicolors nyligen lanserade Mill Film studio i Adelaide. Sale, Victoria native kommer nu att lägga de färdigheter hon lärde sig i 3D visuella effekter tekniker för praktisk användning på filmprojekt som är avsedda för biografer runt om i världen.

Joannah talade nyligen med RSP om hennes erfarenhet av RSP, hennes nya jobb och hennes framtid.

RSP: Var studerade du först visuella effekter?

Joannah Anderson: På AIE (Academy of Interactive Entertainment) i Adelaide. Jag var 18 och ville lära mig om animation men min hemstad, Sale, erbjöd inte något. Som det hände planerade mina föräldrar till Adelaide och AIE hade just öppnat vid den tiden, så jag flyttade med dem.

RSP: Vad studerade du?

JA: 3D-animering och visuella effekter. Jag började i spelprogrammet, men så småningom överfördes till film och fick ett avancerat diplom i skärm och media.

RSP: Vad ledde dig till RSP?

JA: AIE hade ett öppet hus och en av högtalarna var från Rising Sun Pictures. Jag trodde att om jag inte erbjöds ett jobb direkt utanför skolan skulle jag få mer erfarenhet av RSP.

RSP: Hur hittade du kursen?

JA: Det var verkligen upplyftande. Du arbetar i en studiemiljö och lär dig av yrkesverksamma, och du kan när som helst engagera dig. Jag fick en känsla för hur en stor studio fungerar, hur människor interagerar. Kursen själv var ett Graduate Certificate-program i Dynamisk Effekter och Belysning. Vi använde huvudsakligen Houdini. Det var första gången jag använde den programvaran.

RSP: Var det svårt för dig att få fart?

JA: Lite grann. Några av mina klasskamrater hade erfarenhet av Houdini, så jag hade lite att göra. Men de hjälpte mig alla. Konceptet var lite annorlunda än programvara som jag brukade tidigare, men när jag fick förtroende var det enkelt.

RSP: Njöt du kursen?

JA: Åh ja jag älskade det! Det var fantastiskt.

RSP: Har någon av dina instruktörer haft en särskild inverkan på dig?

JA: Ja. Greg och Sam, våra belysningsinstruktörer, ändrade hela min åsikt mot belysning. När jag gick med på kursen trodde jag att jag aldrig skulle vara intresserad av belysning. Jag ville gå in i VFX, men halvvägs genom det vred. Greg visade oss stillbilder från Monster, Inc. och påpekade belysningsdetaljerna, hur du kan använda belysning för att välja ut vissa färger. Han var väldigt passionerad om det, och det gnällde på mig. Jag lärde mig att du kan berätta en historia med belysning, eller rikta publikens öga mot ett visst område i filmen. Han lärde oss bokstavligen hur vi ska göra ljus till konst.

RSP: Hur mycket har dina färdigheter förändrats under de 12-veckorna?

JA: De förbättrades väldigt mycket, mycket snabbt. När jag ansökt om RSP, trodde jag inte att jag skulle accepteras. När jag avslutade kursen hade jag en belysningsutställning som jag älskade. Jag skickade den till Technicolor säker på att jag hade en chans att landa ett jobb. Jag kände mig så mycket bättre om att jag själv hade drivit kursen.

RSP: Bortsett från teknisk utbildning, vad lärde du dig vara en professionell konstnär?

JA: Vi deltog i dag-i-livet-sessioner där vi utsattes för alla nivåer av branschpersonal som pratade med oss ​​om sitt arbete. Vi hade också flera sessioner med rekryterare som gav oss råd om att söka jobb, hur man utför sig under intervjuer och vad arbetsgivare letar efter i showreels. Det hjälpte mig mycket med min intervju.

RSP: Uppfyllde programmet dina förväntningar?

JA: Det översteg dem. Först trodde jag att det skulle bli alltför svårt att jag inte förstod någonting. Men det visade sig inte vara sant. Allt du behöver göra är att ägna dig och arbeta hårt. Under tre månader lärde Rising Sun Pictures mig hur man ska vara professionell.

RSP: Hur landade du ditt jobb på The Mill?

JA: Jag har en kusin som arbetar i branschen och hon berättade för mig att Technicolor kom till Adelaide. Jag sökte på ett infall. Två veckor senare ringde de mig in för en intervju. Två veckor efter det erbjöds jag ett jobb.

RSP: Fantastisk. grattis!

JA: Tack. Det var bra träning och bra timing.

RSP: Vad innebär ditt jobb?

JA: Jag jobbar för närvarande i belysningsavdelningen. Vi har inte startat produktionen än. De använder Katana. Så, jag lär mig ett helt nytt program igen. Men det är okej. Det liknar mycket Houdini.

RSP: Så småningom jobbar du med underhållningsprojekt?

JA: Funktionsfilmer huvudsakligen. Jag har velat jobba på filmer eftersom jag var liten liten. Det är en chock att jag ska jobba på filmer i mitt första jobb.

RSP: Var hoppas du åka härifrån?

JA: Jag skulle gärna vilja åka till Vancouver eller London. Jag har en dag drömmar som öppnar min egen studio. Men det är efter att jag gör lite nätverk och lär känna människor.

RSP: Vilka råd har du för andra ambitiösa artister?

JA: Njut av processen. Var inte för svår på dig själv. Vi måste alla börja någonstans. Det tar mycket timmar att bli professionell. Arbeta hårt och bygga en stark presentation som speglar vem du är som person. Var säker på ditt arbete och du kommer att ta dig av. Om du hade berättat förra året att jag skulle arbeta som ljuskonstnär skulle jag ha skratt. Men här är jag.

Om Rising Sun Pictures:

På Rising Sun Pictures (RSP) skapar vi inspirerande visuella effekter för stora studior över hela världen. Att skapa enastående bilder är kärnan i vår existens. I hjärtat av vårt begåvade team finns en mångsidig kunskap och färdighet som möjliggör en gemensam kärna där vi kan arbeta tillsammans för att lösa problem och leverera bra bilder till våra kunder. Vi har uppnått några verkligt fantastiska visuella effekter genom att erbjuda innovativa lösningar på tekniskt utmanande arbete. Vi har kapacitet och talangs pool att skala för att passa våra kunders behov.

Vår omfattande filmografi omfattar över 120-projekt, inklusive Tomb Raider, Peter Rabbit, Thor: Ragnarok, Logan, X-Men: Apokalyps, Spel av troner Säsong 6, Legenden om Tarzan, Egyptens gudar, Pan, X-Men: Futures Days Tidigare, The Hunger Games franchise, Harry Potter-franchisen, Gravity, The Wolverine, Prometheus och The Great Gatsby.

rsp.com.au


Varna mig
G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!