Hem » Blogg » Sound Insight med Sara Glaser, CAS

Sound Insight med Sara Glaser, CAS


Varna mig

Även om siffrorna verkligen är på uppåtgående är det fortfarande sällsynt att hitta "kvinnor i ljud", särskilt en så framträdande som Sara Glaser, CAS. Efter att ha börjat sin början i branschen på college som inspelningsingenjör för nästan 20 år sedan, kan Glasers stora framgångar hittas i hennes arbete som produktionsljudblandare för spelfilmer och episodisk tv. Några av hennes senaste poäng inkluderar Westworld, Greys Anatomy, Feud: Bette och Joan och spelfilmen Netflix, Världens rand.

Hon berättar mer om sin ljudkarriär, och hur det är att vara en kvinna i branschen, i den senaste DPA “Sound Insight” Q&A nedan.

 

F: Hur kom du in i ljudblandningsverksamheten?

A: Trots att jag växte upp i Los Angeles, Jag var inte uppvuxen i underhållning som många av mina kollegor. Jag upptäckte musikinspelning när jag gick på college. Det var tidigt på internet, och jag hamnade på några anslagstavlor för studio- och liveinspelningssituationer, och jag blev omedelbart ansluten. Jag skulle sitta där i timmar och blötlägga berättelserna om dessa killar som hade konstruerats i alla dessa inspelningsstudior på 70-talet, och jag minns bara att jag tänkte hur fantastisk det måste ha varit.

Så småningom gav en vän till mig en katalog för UCLA, där jag fortsatte att tjäna certifikat inom inspelningsteknik, låtskrivning och musikbransch. Jag deltog i min första inspelningskurs i Oceanway Studios och när jag rörde en fader blev jag omedelbart kär. En månad senare fick jag mitt första jobb i en inspelningsstudio - och det är inte så lätt som det låter eftersom 1998 inte anställdes kvinnor som ingenjörer.

Medan jag arbetade på jakt sa en kollega mig att skicka mitt CV till Bill Dooley - jag kallades in för en intervju och började min resa i inspelningsvärlden. Från första dagen behandlade han mig som ingenjör - han utbildade mig och lärde mig att felsöka. Jag använder fortfarande de tekniker som Bill lärde mig varje dag.

Efter det studsade jag runt till ett par andra inspelningsstudior. Sedan kom Pro Tools ut och förändrade branschen helt. Många studior stängdes och det fanns färre jobb tillgängliga. Så vid den tidpunkten bestämde jag mig för att bli blöta i efterproduktionsvärlden. Jag började som en restaureringsljudredigerare innan jag slutligen bytte till produktionsljud i slutet av 2003; och jag har varit här sedan dess. Det är en galen väg, men det har varit fantastiskt och det har varit många fantastiska människor jag har arbetat med genom åren. Jag vet inte vad jag skulle göra mer - för mig är inget så intressant och spännande som att arbeta med ljud.

 

F: Vilka utmaningar följer med att vara kvinna i ljud?

S: Som kvinna i en övervägande manlig bransch har jag tvingats övervinna hinder som många av mina kollegor inte har. Tillbaka när jag var på UCLA och ansökte om inspelningsstudiojobb i LA för första gången, skulle mina kamrater säga till mig att jag inte brydde mig om vissa studior eftersom de bara anställde kvinnor som receptionister. Under årens lopp har jag lärt mig att växa en tjock hud och hålla ett öppet sinne. Med det sagt är det fantastiskt att se grupper dyka upp inom branschen som främjar mångfald bland våra kamrater.

 

F: Vilket råd skulle du ge till andra kvinnor som är intresserade av en karriär inom ljud?

S: Det finns många stora personligheter i denna bransch och du kan bara aldrig ta någonting personligen. Var trevlig mot människor eftersom det är vad de kommer att märka, men kom alltid ihåg att det handlar om jobbet först. Personen som är PA på plats idag kan vara på produktionskontoret och anställa dig imorgon, så du vill att de ska veta att du arbetar hårt och är en lagspelare. Gör alltid ditt bästa, folk kommer ihåg när du satsar på.

Ljudindustrin är en mycket sammansvetsad gemenskap; vi älskar att lära varandra. Jag har vänner över hela LA och vi letar alltid efter varandra, vare sig det är för att studsa en idé eller dela nya tekniker. Så var aldrig rädd att nå ut och ställa frågor. Också, särskilt för kvinnor, ska du respektera de som har kommit före dig och har kämpat striden så att du kan vara här.

Slutligen, kom ihåg att du är en permanent student när du är i ljudindustrin. I det ögonblick du har den inställningen att du är ute av skolan växer du som professionell. Som ljudblandare, särskilt när tekniken fortsätter att utvecklas, utvecklar vi ständigt och kommer med nya metoder för hur man gör saker. Det är här att ha ett öppet sinne tjänar dig bra.

 

F: Kan du berätta om din första upplevelse med DPA-mikrofoner?

S: Från första gången jag fick tag på DPA-mikrofoner 2013, var jag ansluten. Jag minns att jag kom till en uppsättning där jag skulle blomstra. Utan att titta närmare på mikrofonerna började jag min ljudkontroll och jag märkte omedelbart skillnaden. Jag kunde inte tro hur tydlig och naturlig ljudkvaliteten var - så full och så vacker. Det visade sig att jag använde DPA: s 4017 Shotgun Mic. Från det ögonblicket visste jag att det skulle bli min val av lösning för bommar - ljudkvaliteten kan helt enkelt inte slås. När jag arbetade med den här showen fick jag också möjligheten att få tag på varumärkets 4061/71 Miniature Omnidirectional mics. De lät så fulla och så naturliga. Det var riktigt vackert - och det var när jag blev kär i DPA-mikrofoner. Därifrån började jag dela min kärlek till varumärket med andra ljudmixare, och ett gäng av mina kollegor hoppade på DPA-bandvagnen. Jag gillar ständigt om mina DPA.

 

F: Vilka DPA-mikrofoner använder du och vad är några av de utmärkande funktionerna eller funktionerna som har varit till hjälp?

S: Under de senaste sju åren har jag förvärvat ett arsenal av DPA-lösningar. Detta inkluderar 4017 Shotgun, 4061/71 Miniature Omnidirectional och 4098 Supercardioid Microphones. Jag vänder mig till dessa för alla mina ljudinspelningsbehov i TV- och filmapplikationer. När jag använder DPA: s växtmusik, vet jag att jag bara kan ansluta dem och dölja dem, och de kommer alltid att fånga kristallklart ljud medan de inte syns på kameran. Ibland låter små mikrofoner inte så naturligt på grund av den minskade storleken på membranet, men på något sätt berättade genierna på DPA hur de skulle göra detta. Dessutom är mini-lavalierna 4061 och 4071 helt enkelt fantastiska - de små mikrofonerna packar ett stort slag!

DPA Microphones byggkvalitet, tillsammans med sin ljudpalett, ger mig den perfekta mikrofonlösningen för alla mina inspelningsbehov. Liksom måla till en konstnär, är mics allt för en ljudblandare, och jag behöver lösningar som jag kan lita på. Jag arbetar ofta under grova förhållanden - sådana där du inte vill introducera dina mikrofoner. Med DPA vet jag att mikrofonerna kommer att överleva oavsett vilken miljö jag arbetar i; och de låter bra hela tiden.

Dessutom spelas filmer på hundra olika sätt - bilder, inställningar, platser - och sedan går allt detta ljud till efterproduktion för att blandas ihop. Med DPA kan jag göra postteamets jobb enklare eftersom min mikrofon matchar soniskt. På det här sättet, när de byter mellan lavspåren och bomspåren, hoppar det inte ut mot dig; det låter sömlöst. Den ljudkonsistensen mellan DPA: s mikrofoner är mycket imponerande - du kan inte höra någon skillnad från en mikrofon till nästa. Det är mycket värdefullt för mig eftersom jag vanligtvis arbetar med flera mikrofoner samtidigt. Personligen tycker jag att DPA alltid är en glädje att blanda. Att arbeta med märket sätter alltid ett leende på mitt ansikte.

 

F: Som en fan av DPA-mikrofoner, hur förbättrar märkeslösningarna ditt övergripande arbetsflöde när du är på plats?

S: Regissörer kommer att komma med en idé om hur de vill göra något - som en ljudblandare måste du få det att fungera. För att uppnå detta behöver jag mikrofoner som låter bra, inte hämmar skådespelaren och inte syns på kameran. Jag hittade allt detta med DPA-mikrofoner. Jag har bara haft underbara upplevelser med varumärket, och med varje DPA-mikrofon som jag har lyckats få tag på, slår de bara ut ur parken varje gång. Ingenting har kommit nära DPA i min värld. Jag kan få allt jag behöver, jag får ett fullspektrumssvar med det mest naturliga ljudet. Jag ser fram emot att fortsätta förlita mig på DPA: s lösningar på framtida projekt.


Varna mig