Hem » Nyheter » Kompositör Youki Yamamoto känner barnslig glädje i sina nya PMC-bildskärmar

Kompositör Youki Yamamoto känner barnslig glädje i sina nya PMC-bildskärmar


Varna mig

Oavsett hur gammal du är, är det alltid härligt när något lockar dig nog att känna dig som ett barn igen - och det, säger Youki Yamamoto, är exakt hur han kände första gången han hörde PMC-skärmar i sin egen studio.

I nästan två decennier har den berömda musiker och kompositör och orkestrator haft en lång tid (15 år) bosättning på Pinewood Studios där han skapar sin egen musik såväl som andra kompositioner för filmer och dataspel. Han är också lika hemma i Katara Studios, Doha, och det var där han först hade idén att investera i ett par PMC-monitorer för sin egen anläggning.

"Jag använde PMC-monitorer för 20 år sedan i Metropolis och jag tyckte att de var fantastiska, även om jag inte visste vad de var," förklarar han. "Senare, när jag började arbeta på Katara, insåg jag hur mycket jag gillade att blanda på deras stora BB5-surroundsystem, så jag började leta efter något mindre för mitt eget rum."

Ursprungligen försökte Yamamoto PMC IB2 XBD-A-skärmar med klass D-förstärkning, men valde så småningom ett passivt MB2-system med en separat Class A Bryston-förstärkare. "Det är en fråga om personlig smak," förklarar han. ”IB2-systemet var fantastiskt och förmodligen” grönare ”eftersom det använder mindre elektricitet, och det var perfekt när jag spelade in sång, men jag trodde helt enkelt att jag kanske skulle föredra ljudet från den passiva MB2 med volt-drivsystem i mitt rum eftersom det var mer bekvämt runt 200 - 2,500 Hz-området, och särskilt för orkesterarbete. Jag trodde att det här kunde vara den mest mångsidiga talaren för alla slags musik. Jag får all den vackra tydligheten och detaljerna som PMC ger, men blir inte trött på att lyssna hela dagen och ljudet är så vackert att jag har svårt att lämna studion - jag vill bara stanna där och fortsätta arbeta. Det är nästan som att vara med din första flickvän någonsin! ”

Yamamotos studio ligger i en konverterad teater i Pinewood och är utrustad med en vintage neve 5315-konsol, Logic Pro, Pro Tools och Prism Sound ADA-8XR-konvertering. Under åren har han arbetat med många poäng och en orkestrator och programmerare för filmer som Never Let Me Go, Belle, One Day Paddington 2 och den turkiska filmen Meryem, för vilken han vann priset Antalya Golden Orange Film Festival för bästa musik. Han arbetar för närvarande med musik för olika datorspel inklusive Final Fantasy-serien.

”Innan jag köpte mina PMC-skärmar letade jag efter något som skulle motivera mig att arbeta med min egen musik igen, liksom de projekt jag gör för mina klienter,” säger han. ”I det avseendet har de varit en enorm framgång för så snart jag hörde dem, visste jag att jag hade hittat vad jag letade efter eller vad jag inte borde göra. Min enda oro nu är vad jag ska göra om jag befinner mig i en miljö utan PMC! ”

-ends-

Om PMC
PMC är en brittiskbaserad världsledande tillverkare av högtalarsystem, de valfria verktygen i alla ultrakritiska professionella övervakningsapplikationer, och även för den kräsna ljudfilen hemma, där de ger ett öppet fönster i inspelningsartistens ursprungliga avsikter. PMC-produkter använder de bästa tillgängliga materialen och konstruktionsprinciperna, inklusive bolagets avancerade transmissionslinje (ATL ™) basladdningsteknik, avancerad förstärkning och avancerade DSP-tekniker för att skapa högtalare som presenterar ljud och musik precis som det var när de skapades först , Med högsta möjliga upplösning, och utan färgning eller förvrängning. För mer information om våra kunder och produkter, se www.pmc-speakers.com.