Hem » Utvalda » Frågor och svar med fjärrsändningssändningar med ljudtekniker Chad Robertson

Frågor och svar med fjärrsändningssändningar med ljudtekniker Chad Robertson


Varna mig

F: Vad är din nuvarande roll och vad innebär det?

S: Jag är frilansande ljudtekniker och mixer, arbetar främst som A1 på högskolesporter för ESPN, även om jag har jobbat för många av nätverket såväl som för andra klienter under min karriär. Huvuddelen av vad jag gör är fotbolls-, basket-, baseboll- och studioproduktioner. Jag har också gjort enstaka högprofilerade icke-idrottsevenemang, inklusive viktiga politiska sändningar. En höjdpunkt var till exempel min roll som chef för sändningsljud för 2013 George W. Bush Presidential Center Dedication Ceremony; med alla levande amerikanska president närvarade var det ett minnesvärt evenemang. Jag gör också lite arbete som platsproduktion ljud mixning.

F: Hur kom du in i sändljud?

A: Det hela började i min kyrka, när jag var 14 år gammal. Jag var intresserad av AV-sidan och chefen för kyrkans AV (som också var en avlägsen lastbil A2 vid den tiden) lade mig till den frivilliga besättningen. Det visade sig att jag hade en förmåga att sända produktion. Så jag engagerade mig i allt från kameror till ljud. Jag styrde mig mot ljud eftersom jag tyckte det var mest intressant.

Efter det säkrade jag en del företag utanför kyrkan. På college arbetade jag som A2 vid olika evenemang. Efter college började jag anställas mer och flyttade så småningom in i A1-roller. A1-sidan tog verkligen fart när ESPNU kom online i 2005. Lastbilens A1-roll står för cirka 85-procent av min inkomst nu. ESPN har varit en stor kund under åren och har gett många möjligheter att lära och växa.

F: Vad var en av dina mest framstående upplevelser med Calrec?

S: Första gången jag arbetade på en Calrec Apollo var under Nato-toppmötet 2012. På typiskt Calrec-sätt avslöjade konsolen snabbt sin flexibilitet och användbarhet och visade att den hade betydande resurser och processorkraft. Vi hade en mängd vägar som kommer in och ut på minst fyra språk samtidigt. Plattformens flexibilitet, som att dela konsolen, klona faders och tilldela VCA, tillsammans med andra funktioner, gjorde projektet mycket enkelt att hantera.

F: Hur har den allmänna strategin för sportsändningar förändrats under din tid på konsolen?

S: Mängden programmering för högskolesporter har vuxit enormt. Leveransplattformarna har också multiplicerats med mobiltelefoner och andra digitala enheter läggs till de mer traditionella kabeltjänsterna. Men när leveransen ökar fortsätter antalet tillverkare på plats att minska. Det finns fortfarande alltid en ljudperson, men du kommer inte alltid att ha produktion eller grafiklag.

På produktionssidan uppmanas vi konsekvent att hantera mer på kortare tid. Vi gör mycket mer när det gäller att dirigera flera ljudvägar, förutom att anpassa hur intercom används mellan fjärrplatsen och produktionskontrollrummen. Varje evenemang och plats är annorlunda, så varje produktion måste sättas upp och rivas. Lyckligtvis är jag vanligtvis på en Calrec, så jag är inte orolig för att ställa in tid på konsolen. Calrec-konsoler är aldrig en del av min trafikstockning - det är inte där min tid blir upptagen. Det finns många delar av produktionen som måste ställas in utöver konsolen, inklusive överföring och intercom. För det mesta är Calrec faktiskt lösningen på ett problem. Jag vet att det kommer att göra vad det är tänkt att göra; det kommer att fungera.

F: Och kanalantalet har också blivit större, eller hur?

A: Definitivt; det är inte ovanligt att hantera hundratals vägar på en gång nu. Till exempel i juli var jag på en Calrec Artemis och vi hade tre föreställningar i tre olika nätverk ─ ESPN, ESPN2 och SECN. Alla tre showen passerade genom det ena brädet samtidigt.

Blandningen av källor förändras också ständigt. Vi får flera format av signaler som kommer in: analog, AES, MADI, Dante, etc. ─ och alla varierar i bredd. Vissa är mono eller stereo, medan andra är surroundljud eller nyare format, till exempel Dolby Atmos. Jag vet att Calrec kan hantera alla dessa.

Calrcs tidigare digitala linje, Alpha-serien, var stor, och dessa konsoler (Alpha, Sigma, Omega, etc.) fungerar fortfarande solida på många evenemang. När Apollo och Artemis först kom ut, minns jag att jag stirrade undrat på den enorma mängden kraft och flexibilitet, särskilt antalet kanaler och banor de kunde hantera. Jag var skeptisk över att vi någonsin skulle behöva den typen av kraft, men här är vi. Ärligt talat, nu, när jag inte är på en konsol med den typen av kraft och flexibilitet, känner jag som mina händer är bundna ihop.

F: Hur närmar du dig en "standard" sportsändning?

S: Jag är normalt på en annan lastbil varje dag, så det finns ingen standardinställning på konsolen för mig. Vissa lastbilar har en generisk standard, men jag föredrar att starta från ett helt tomt skrivbord. Så, när det är min första gång att sitta ner till en konsol som jag inte tidigare har varit på, är mitt första steg att radera ytan.

Tack och lov är Calrec-konsoler mycket enkla och effektiva att installera; Det är väldigt enkelt och snabbt att bygga upp det efter min smak. När projektet växer är det lätt att lägga till eller omfördela resurser och ordna om ytan efter behov ─ vilket är en enorm fördel eftersom varje projekt är annorlunda och unikt.

F: Hur mycket automatisering att använda?

S: Jag använder de inbyggda automixrarna för tillkännagivare, vilket är en riktigt användbar form av produktionsautomation, men live-sportshower är alla unscripted. Ingen vet om det kommer att bli en avlyssning eller en skada eller touchdown, så jag använder inte automatiseringen i traditionell mening. Jag kanske går till ett kommersiellt avbrott på 30 sekunder eller om 10 minuter, beroende på spelets spel ─ så förutom att använda några få tallies för att öppna auto-faders, låter inte levande sportproduktion sig automatisera.

F: Vad är det med Calrec-konsoler som gör att de sticker ut från mängden?

S: De är extremt mångsidiga, kraftfulla, flexibla och robusta och mätningen ... mätningen är fenomenal. Det är en sak jag saknar mest när jag arbetar med någonting annat: Jag tänker alltid, ”var är mina mätare? Jag behöver fler meter! ”

Flexibiliteten i att ordna konsolen igen, om jag behöver, är särskilt användbar ─ och jag tror inte att jag någonsin har haft en låsning eller misslyckats med mig i luften. Om du vill flytta faders från ena sidan av konsolen till den andra änden går du över till skärmen, klickar, drar och det är gjort. På vissa andra konsoler är det antingen omöjligt eller så verkar det som en 30-stegsprocess.

Jag har använt Calrec i större delen av mitt arbete som A1, och jag minns att jag var upphetsad första gången jag fick använda en. Något jag gillar med Calrec som företag är att det inte bara lyssnar på leverantörerna utan också till slutanvändarna. Calrec gör alltid allt för att göra sina produkter mest användbara för sina kunder; som förmodligen bidrar till att de är marknadsledande.

F: Hur tror du att sportsändningar kommer att utvecklas inom en snar framtid?

S: Även om vi redan ständigt övergår till att visa innehåll på mobila enheter, ser jag säkert att folk tittar på live-sportinnehåll på ännu fler platser. Det går längre hela tiden.

Med saker som att Dolby Atmos tar en central nivå, pratar omslående ljud mer och mer, särskilt med sändningskonsumenten. Den nya generationen ljudbarer är fantastisk. De kan kasta ljudet i taket och använda kontrollerade reflektioner för att ge dig virtuella uppslukande miljöer. Den genomsnittliga tittaren behöver inte kämpa med komplicerade surroundinställningar längre, så jag tror att vi kommer att se efterfrågan på nästa generations ljud växa snabbare och snabbare.

Vi kommer också att se 4K fortsätta att växa. Det har varit lite långsamt till en början, men jag tror att tittarna kommer att börja uppskatta den fantastiska bilden när mer innehåll blir tillgängligt, vare sig det är postproducerat innehåll eller liveevenemang. Och de kommer att vilja ha fantastiskt ljud med det, eftersom vi redan har tekniken på plats för att få det att hända, från fångst till leverans.


Varna mig